x

Traseul de biciclete pe malul Dunarii: Passau –  Viena

 

2024: Traseul Velo Passau – Viena
pe malul fluviului Dunarea, unul dintre cele mai indragite trasee pentru activ-turism, medievalul "Drum al Regilor si Imparatilor", este impartit in etape/zile astfel incat timpul rezervat ptr. vizitarea diferitelor obiective turistice, distractie, agrement, relaxare si pauze este usor realizabil.

Printre atractiile turistice ale acestui traseu sunt:

  • spectacolul natural “Schloegener Schlinge”
  • Orasul Linz, al treilea ca marime din Austria - Capitala Culturala Europeana a anului 2009 - "Ars Electronica - Muzeul Viitorului"
  • Valea Dunarii Wachau - Patrimoniul-UNESCO si celebra zona viticola de inalta calitate!
  • pitorescul orasel medieval  si ruina cetatii Duernstein
  • celebra manastire benedictina Melk (1098!)
  • metropola dunareana Viena
  • numeroase alte privelisti si obiective turistice de neuitat!

Sosire: zilnic din Mai 2024 pana in Octombrie 2024
Categorie unitati de cazare: Hoteluri si pensiuni din categoria de 3* si  4*
Conditie fizica: Acest traseu comod, datorita coborarii line de la Passau la Viena,  nu creeaza probleme biciclistilor, chiar putin antrenati sau incepatori, deoarece, traseul este descendent si astfel confortabil de parcurs.

Programul si etapele calatoriei
donauschlinge

 


  1. Zi: Sosire in Passau (cu automobil propriu sau cu tren)

Vizitarea orasului Passau numit si "orasul celor trei fluvii" cu un pitoresc centru istoric, cu minunate cladiri gotice si baroce, mici stradute cu un deosebit flair medieval.
Cazare in Passau.
Primirea documentatiei de calatorie si in cazul in care ati inchiriat si biciclete le veti primi si pe acestea in hotel.

  1. Zi: Passau – Schlögen: circa 42 km.

Dupa micul-dejun, calatorie pe cursul superior al Dunarii, unele din atractiile turistice sunt impresionanta Manastirea  Engelszell, Schloegener-Schlinge – un spectaculos fenomen natural al cursului Dunarii, declarat in anul 2008 “Monument al Naturii”.
Cazare in zona Schloegen.

  1. Zi: Schlögen – Linz: circa 52 km.

Mic-dejun in unitatea de cazare. Calatoria de astazi se desfasoara intr-un peisaj diversificat, pe langa lacul Kaiserau la Aschach, orasel cu frumoase cladiri in stil gotic, renascentist si baroc.
Parasind cursul superior al Dunarii, continuand prin podisul  Eferding pana in orasul Linz, port la Dunare si capitala regiunii Austria-Superioara/Oberoesterreich, Capitala Culturala Europeana 2009, gazda a numeroase festivaluri de arta moderna, cinematografie, muzica si folclor, a "Muzeului Viitorului - Ars Electronica", expozitii permanente si temporale de deosebita calitate si insemnatate!
Cazare in Linz.

  1. Zi: Linz – Perg: circa 47 km.

Dupa mic-dejun, vizitare, pe cont propriu a orasului Linz, apoi calatoria se continua la manastirea St. Florian (intrare si vizitare inclusa in tarif).
Continuarea turului prin regiunea  Strudengau. Obiectiv turistic deosebit pe acest traseu este oraselul istoric Enns, anticul Lauriacum, cel mai vechi oras din Austria (istoric documentat in anul 1212 de catre Leopold al VI-lea - Gloriosul - von Babenberg).
Traversarea Dunarii cu bacul la Mauthausen (posibilitate de vizitare a fostului lagar de concentrare si a carierei de granit invecinata), calatorie la Perg.
Cazare in Perg.

  1. Zi: Perg – Maria Taferl/Marbach: circa 56 km.

Dupa mic-dejun, calatorie prin impresionantul peisaj din regiunile Struden- si Nibelungengaus , trecand pe la castelul Dornach si pe langa Castelul Grein (cel mai vechi castel locuit din Austria). Posibilitate facultativa, de vizitare a acestor cladiri istorice.
Mai departe pe langa “Peretele negru” o formatiune de granit cu forme bizare, pana la Maria-Taferl, important loc de pelerinaj religion in zona Austriei Inferioare. Posibilitate de vizitare a bazilicii in stil baroc, ampalasat pe un deal cu 230 m alt. cu o priveliste panoramica spre muntii Alpi.
Cazare in Maria Taferl/Marbach sau in regiune.

  1. Zi: Maria Taferl – Krems: circa 58 km.

Malurile Dunarii sant infrumusetate de celebrele vii ale regiunii Wachau dar si de impunatoare constructii istorice cu mare valoare cilturala, de exemplu celebra manastire Melk, de peste 1000 de ani important centru cultural si spiritual al Austriei! Va recomandam sa va luati timpul necesar vizitarii acestei impunatoare constructii baroce si gradinilor sale. Pe acest traseu veti intalni pitoresti orasele istorice precum Spitz, Weißenkirchen, Dürnstein cu un pitoresc orasel istoric legat de istoria regelui Richard “Inima de leu” dar si a regelui Matei Corvin, precum si ruinele fortaretei medievale (recomadare de vizitare!).
Calatorie in pitorescul orasel Krems. 
Cazare in Krems.
Tip: Va recomandam o pauza la unul din restaurantele traditionale-rustic, cu vinuri si “schaps” din regiune, dar si specialitati de peste, aflate pe traseu.

  1. Zi: Krems – Tulln: circa 52 km. Calatorie cu trenul la Viena.

Dupa mic-dejun porniti pe un traseu usor ascendent dar cu un frumos peisaj pana la Tulln, frumos si elegant orasel pitoresc dunarean. Din Tulln veti calatori confortabil cu trenul pana la Viena, in timp ce bagajele va vor fi aduse de la Krems pana la unitatea de cazare vieneza.
Odata ajunsi in Viena va astepta o bogatie de obiective turistice care asteapta sa fie vizitate, dar si posibilitati de agrement, shopping, petrecere a timpului liber.
Cazare in Viena.

  1. Ziua: 

In incheiere, intoarcere spre casa sau calatorie cu trenul la Passau pentru preluarea automobilului, sau prelungirea sejurului in Viena, respectiv in alta regiune austriaca (Burgenland, Niederösterreich, etc.).

 


Aranjament servicii incluse:

  • 7 x cazare cu mic dejun in hoteluri sau pensiuni de 3* si 4*
  • Transferul bagajului pe traseul din hotel din Passau pana in hotel in Viena (max. 2 bagaje/pers., alte bagaje la tariff de 5,- €/bucata, de achitat on-spot) )
  • Intrare la manastirea St. Florian (valabil in perioada 01.05.-30.09.)
  • Transfer cu bacul incl. bicicleta intre Enns si Mauthausen
  • Calatorie cu trenul Tulln pana la Viena, incl. bicicleta
  • Calatorie cu trenul de la Viena la Passau (poate fi realizat in prima zi sau in ultima zi, transferul bicicletei personale nu este inclus)
  • Material informativ (harta cu descrierea traseului, geanta mica )
  • Hotline la dispozitie intre 08:00-18:00 (inclusive in Weekend!)
  • SAVE THE PLANET - Un Copac plantat in numele dumneavoastra in padurile regiunii Salzkammergut pentru fiecare rezervare!
Tarif/Persoana/Aranjament servicii/Euro, in camera dubla:

Perioadele: 01.05.2024 - 01.07.2024 si 01.09.2023 - 09.10.2024

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4* : 1 074,- €

Supliment 6x Demipensiune/Sejur (fara cina in Viena!): 274,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 409,- €

Zi sosire: Zilnic


Perioada: 01.07.2024 - 01.09.2024

in camera dubla in Pensiuni si Hoteluri 3* si 4* : 1 094- €

Supliment Demipensiune/Sejur (fara cina in Viena!): 274,- €

Supliment Cazare in camera singla/Sejur: 409,- €

Zi sosire: Zilnic

Taxe locale (1,- € pana la 4,- €/zi/persoana) sunt extra de achitat direct la unitatile de cazare!

Reduceri copii:

0-5,9 ani: 100%

6-14,9 ani: 30%

Parcarea (in cazul sosirii cu automobil) este posibila in parcare publica in Viena sau in Passau (incepand de la 25,- €/saptamana in parcari Park&Ride sau parcari private, extra de achitat on-spot)

Inchiriere de biciclete, tarif saptamanal:
Bicicleta cu 21-viteze KTM Trekking: de la 169,- €
Bicicleta electrica (pt. persoane peste 158 cm inaltime!): de la 345,- €
Folosire bicicleta electrica posibil de la 12 ani!

Turistii/chiriasii sunt responsabili pentru biciclete (daune sau furt)!

Pentru persoane peste 190 cm inaltime: tarife inchirieri doar la cerere!

Pierderea lantului de siguranta/antifurt a biciletei costa 20,- €
ATENTIE: recomandam purtarea unei casti de protectie, de asemenea incheierea uneia asigurari de calatorie!
 
Anfrage / Request / Solicitare

Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihre Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage bzw. Kontaktaufnahme verwenden. Eine Weitergabe an Dritte findet grundsätzlich nicht statt, es sei denn geltende Datenschutzvorschriften rechtfertigen eine Übertragung oder wir dazu gesetzlich verpflichtet sind. Sie können Ihre erteilte Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft widerrufen. Im Falle des Widerrufs werden Ihre Daten umgehend gelöscht. Ihre Daten werden ansonsten gelöscht, wenn wir Ihre Anfrage bearbeitet haben oder der Zweck der Speicherung entfallen ist. Sie können sich jederzeit über die zu Ihrer Person gespeicherten Daten informieren. Weitere Informationen zum Datenschutz finden Sie auch in der Datenschutzerklärung dieser Webseite

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com